Gizlilik ve Çerez Politikası

Angun Store İşletmenizin Online Marketi

 

GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI;

1-Genel:

Angun Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak (Bundan böyle “Angun Ambalaj” olarak anılacaktır) uygulama kullanıcılarının gizliliğini korumak adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine, Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarına, Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) hükümlerine uyum sağlamak için tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. 

Gizlilik ve çerez politikamız, kullanıcıların ne tür bilgilerinin Angun Ambalaj tarafından işlendiği, bu bilgilerin nasıl kullanıldığı ve veri sahibi olarak hangi haklara sahip olduğunuz konularında bilgilendirilmenizi sağlamak için sayfamızda yayınlanmaktadır. Gizlilik ve çerez politikamızda değişiklikler olması halinde, politikamız değişiklikler çerçevesinde güncellenecektir.  Gizlilik ve Çerez Politikamız yalnızca Angun Ambalaj’ ın web sitesi için geçerli olup; web sitemizden bağlantı uzantısı verilmiş başka web siteleri ve uygulamalar için geçerli değildir.

2- Kişisel verilerin toplanması, kullanımı ve işlenmesi

Kullanıcılar Angun Ambalaj’ ın web sitesini ziyaret ettiklerinde, şu verileri otomatik olarak toplanır ve saklanır:

  1. Kullanıcının temel kişisel bilgileri (Adınız, soyadınız, TC kimlik no, telefon numaranız, fatura adresi ve teslimat adresleri ve e-posta adresiniz gibi)
  2. Kullanıcının mali bilgileri (Kredi kartı, banka hesap bilgileri, vergi no ve vergi dairesi)
  3. Kullanıcının IP adresi

 

Kullanıcıların açık onay vermeleri halinde otomatik olarak toplanan ve saklanan veriler ise şunlardır:

            Çerezler aracılığıyla, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, IP adresi, kullanıcı ID, ziyaretinizin tarihi ve saati, Kullanıcının coğrafi konum bilgileri, etkileşim durumu (örneğin, siteye erişip erişemediğiniz veya bir hata uyarısı alıp almadığınız), sitedeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, sitemizi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, dil tercihleriniz, sayfaları kaydırma hareketleri, eriştiğiniz sekmelere ilişkin bilgiler dahil kullanıcı işlem kayıtlarına ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir

 
3- 
Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Angun Ambalaj, temel kişisel bilgilerinizi siteye kayıt olmak, sipariş vermek, siparişinizi teslim almak, yeni ürünler ve kampanyalardan sizleri haberdar etmek, mali bilgilerinizi ise satın aldığınız ürün ve hizmet bedelini size fatura etmek amacıyla kullanmaktadır. Ayrıca ilgili kişisel veriler, bu web sitesinin düzgün şekilde çalıştığının ve gerekli ölçüde güvenliğin sağlandığının temin edilmesi doğrultusunda, hizmetin sunumunu, işlevini ve genel yönetim görevlerini geliştirmek için de kullanılmaktadır. Bu kapsam dışında kalan ve veriler üzerinde gerçekleştirilen her işlem, yasal yükümlülükler ile izinler çerçevesinde ya da ilgili kullanıcının Angun Ambalaj’ a verdiği açık rıza doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bahse konu verilere yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda artık gerek duyulmadığında ve/veya kullanıcı tarafından herhangi bir açık rıza beyanı vasıtasıyla daha uzun bir süre için onay verilmediği durumlarda, IP adresleri de dahil olmak üzere kullanımdaki veriler usule aykırı gecikme olmaksızın Angun Ambalaj tarafından silinir ya da anonim hale getirilir.

  

4- Çerez Politikamız, çerezler ("Cookie"ler) ve benzer teknolojiler

Bu web sitesinde, çerezler ve benzeri teknolojiler kullanılmaktadır. Hangi çerezlerin kullanıldığı ve çerez kullanımının kullanıcılarca nasıl yönetilebileceği aşağıda açıklanmıştır. Angun Ambalaj tarafından çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgileri “https://www.angunstore.com/kvkk-aydinlatma-metni  “ adresinde yer alan Aydınlatma Metnini inceleyerek edinmeniz mümkündür.

Çerez ( Cookie) nedir?

Çerezler, kullanıcıların web sitemizi verimli şekilde ziyareti için gerekli olan ve tarayıcı tarafından sabit diske geçici olarak depolanan küçük veri birimleridir. Bir çerez genellikle, rastgele şekilde oluşturulmuş bir sayıdan oluşan ve kullanıcının cihazına depolanan benzersiz bir tanımlayıcı içermektedir. Bu tanımlayıcıların bir kısmı web sitesi oturumunu sona erdiğinde geçerliliğini yitirir. Bir kısmı ise daha uzun süre cihazda kalabilmektedir. Web sitesinin işleyişi için zorunlu çerezler otomatik olarak kullanılacaktır. Diğer çerezler (ya da benzeri teknolojiler) ise yalnızca kullanıcının ön onayı üzerine uygulanacaktır.

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısında kategorize edilmektedir:

  • Kullanım Amaçları Açısından:

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, internet sitesinin çalışması ve amaçlandığı gibi kullanılabilmesi için kesinlikle gerekli olan çerezlerdir. Zorunlu çerezlerin engellenmesi halinde, internet sitesinin bazı bölümleri çalışmayacaktır. Bu çerezler, güvenliği iyileştirme, aramaları kaydetme, oturum açma veya benzer işlevlerin kullanılmasına imkân tanır ve pazarlama faaliyetleri amacıyla kullanılmazlar.

İşlevsel Çerezler

İşlevsel çerezler, internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların tercihlerine dayalı olarak site içeriğini onlar için bireyselleştirmeyi sağlar. Bu çerezlerin kullanımının engellenmesi mümkündür.

Performans Çerezleri

Performans çerezleri, web sitesinin geliştirilmesinde yardımcı olur. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla, sitenin ne şekilde ne kadar süre kullanıldığı gibi bilgileri toplar.

Reklam/Pazarlama Çerezleri

Reklam çerezleri, kullanıcıların ilgi alanlarına göre ve onlara uygun içerikler ile reklamları sunmak (“hedeflenmiş reklam/tanıtım” veya “davranışsal reklamcılık”) amacıyla kullanılır. Çerezler yoluyla elde edilen bilgileri, aynı kişiye ait diğer verilerle eşleştirerek, ilgililere daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istenmediği belirtilen içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. Bu çerezlerin kullanımının engellenmesi mümkündür.

 

  • Kullanım Ömürleri Açısından:

Oturum Çerezleri

Oturum çerezi, tarayıcı kapatıldığında sona erer. Bu çerezler, internet sitesinin kullanıcının tarayıcı kullandığı sürece hareketlerinin tanınmasını sağlar. Örneğin, sitede dolaşırken kullanıcını alışveriş sepetine eklediği ürünlerin hatırlanması amacıyla kullanılabilirler. Kullanıcının internet bankacılığına veya web maile giriş yaptığı durumlarda da güvenlik amacıyla kullanılabilir. Bu çerezler oturum sonuna kadar kullanılır, sonrasında cihazda saklanmazlar.

Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler, uzun süre boyunca cihazda saklanırlar. Kullanıcının sitedeki tercihlerini hatırlatmak amacıyla kullanılır. Bu çerezler, kullanıcının cihazının sabit diskinde uzun bir süre için veya süresiz olarak kullanıcı tarafından silinceye kadar mevcudiyetini korur. Bu çerezlerin, cihaza yerleştirildiği süre ve çerezin sona erme süresi arasındaki uzunluğu internet sitesi sahibi belirler. Kullanıcılar, bu çerezleri silebilirler.

  • Sahipleri Açısından:

Birinci Taraf Çerezler

Birinci taraf çerezler, ziyaret edilen internet sitesi tarafından oluşturulur.

Üçüncü Taraf Çerezler

Üçüncü taraf çerezler, diğer siteler, iş ortakları veya servis sağlayıcıları gibi üçüncü taraflarca oluşturulur. Bu çerezler genellikle, ziyaret edilen internet sitesinin diğer sitelere ait resim, reklamcılık, sosyal medya eklentilerini içermesi halinde söz konusu olur.

 

Web sitemizde hangi çerezler kullanılmaktadır?

Web sitemizde kullanılan çerezler, aşağıda belirtilmiştir. Kullanıcı, uygulamanın çalışması için zorunlu olan çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmadığından, bunlar haricindeki diğer çerezleri devre dışı bırakarak, bundan böyle geçerli olmak üzere mevcut onaylarını geri çekebilir.

 

  • Cookie nin Adı: Google Analytics

Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin Web Sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Bu Web Sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılarak Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için Web Sitesi faaliyetini derlemek ve Web Sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

https://policies.google.com/technologies/cookies

 

  • Cookie nin Adı: Google Ads

 

Google Ads, çerezleri, güvenli arama tercihlerinizi hatırlamak, size daha alakalı reklamlar göstermek, bir sayfaya kaç ziyaretçi geldiğini belirlemek, hizmetlerimize kaydolmanıza yardımcı olmak, verilerinizi korumak veya reklam ayarlarınızı hatırlamak için kullanır. Bu, web sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bu Web Sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılarak Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için Web Sitesi faaliyetini derlemek ve Web Sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir.

Google Ads çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://policies.google.com/technologies/cookies
 

           c- Cookie nin Adı: Facebook

 

Facebook çerezleri, facebook hesabınız varsa, site ve uygulamalar dahil olmak üzere Facebook ürünlerini kullanırsanız veya Facebook ürünlerini kullanan siteleri veya uygulamaları (Beğen düğmesi ve diğer Facebook Teknolojileri dahil) ziyaret ederseniz, kullanır. Çerezler, Facebook'un Facebook ürünlerini size sunmasını ve kayıtlı veya giriş yapmış olup olmamanızdan bağımsız olarak, diğer internet siteleri ve uygulamaları kullanımınız dahil olmak üzere sizin hakkında aldığı bilgileri anlamasını sağlar. Çerezleri; kimlik kontrolü, güvenlik ve site bütünlüğü, reklamlar, tavsiyeler, ölçüm, analiz ve raporlama için kullanır.

Ayrıca ilginizi çekebilecek reklamları sosyal medya platformlarında da sunabilmek ve özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz bu platformlar ile paylaşılmaktadır. E-posta adresiniz, bu platformların sunduğugüvenli kanallar ve ortamlar üzerinden aktarılmaktadır. Sosyal medya platformları, e-posta adresinizi hashleyerek, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanmaktadır. E-Posta adresiniz üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sosyal medya platformlarının sistemlerinden silinir. Örneğin; Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi ("özel hedef kitleniz") oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz.

Facebook özel hedef kitleler koşulları için;

 https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php adresini,

 

Facebook Gizlilik İlkeleri için;

 https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

5- Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Her zaman için verilerinize erişme hakkınızı kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, ilgili şartlar yerine getirildiği takdirde Kanun’un 11. maddesinde yer alan haklarınızı kullanabilirsiniz:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

İtiraz Hakkı: Kullanıcının kişisel verilerinizin Angun Ambalaj tarafından, Angun Ambalaj’ ın yasal bir faydaya sahip olduğu zeminde dahi işlenmesine itiraz hakkı bulunmaktadır. Angun Ambalaj verilerin işlenmesini, verileri işlenmesinin kullanıcının korunması gereken hak ve özgürlüklerinin üzerinde yer alan önemli bir gerekçesi olduğunu kanıtlayamaması halinde derhal durduracaktır.

 

Kişisel verilerinizle ilgili her türlü talep, şikâyet ve önerilerinizi, talebinizi içeren dilekçeniz ile “Demirci Mah. Dere Cad. No:36/A 16270 Nilüfer/BURSA” adresimize ulaştırabilir veya güvenli elektronik imza kullanmak suretiyle şirketimizin angunambalaj@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresine gönderebilirsiniz.

 

6- Gizlilik ve Çerez Politikamızın Yürürlüğü

 

Angun Ambalaj, yukarıda kullanıcılara sunulan politika ile işbu web sitesinde çerez kullanımının kapsamı ile amaçlarını detaylı şekilde açıklamayı ve sitemizi ziyaret edenleri çerez tercihleri konusunda bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan çerez bilgilendirme uyarısına onay vermeniz halinde, politikamız uyarınca çerez kullanımına rıza verdiğiniz kabul edilmektedir. Çerez tercihlerinizi değiştirme imkânınız her zaman saklıdır.

 

Angun Ambalaj, Gizlilik ve Çerez Politikası hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. İşbu Politika bahse konu web sitemizde yayınlanmasının ardından yürürlüğe girmiş kabul edilir.


www.angunstore.com

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.